15.07.2019

Може да се окажем в ситуация, когато се налага изпразване на жилището или офиса от претрупалите ги вещи. В случаите, когато сменяме мебелите, а все още не знаем какво да правим със старата покъщнина или сме давали апартамента под наем, а изнеслите се наематели са го оставили пълен с боклуци, които трябва да се премахнат преди идването на нови клиенти. И подобни ситуации възникват дори в извънградските имоти, когато трябва да се направи основен ремонт на стара къща и да се обнови интерьора, премахвайки изпочупените вещи.

Автоиндустрията, която все повече намира България за привлекателен производствен и логистичен център, през последните две години е основният движещ фактор в сделките с отдаване под наем на индустриални площи.

Това заяви менижърът "Офисни и индустриални услуги" в Colliers България Верка Петкова по време на пресконференция, посветена на обзора и прогнозите на консултантската компания в областта на недвижимите имоти.

Броят на продажбите на жилищни имоти на стойност поне 1 млн. паунда във Великобритания е достигнал рекордно висока стойност, сочат данни на Lloyds Bank, цитирани от PropertyWire.През първото полугодие в страната са сключени 6143 сделки с жилища с цена над 1 млн. паунда, което се равнява на 33 продажби всеки ден през периода. Това представлява ръст от 46% спрямо същия период на миналата година, когато са били реализирани общо 4198 продажби. В сравнение с първото шестмесечие на 2009 г., когато продажбите в този пазарен сегмент достигнаха най-ниското си ниво през последното десетилетие, ръстът е 345%.

Едно от нещата, които прави впечатление на чужденците, идвайки София е планината Витоша. От някои части на столицата гледката действително е внушителна. За някои предприемачи в областта на недвижимите имоти само този факт беше достатъчен, за да купят парцели и застроят подвитошката яка с къщички и жилищни сгради в комплекси то затворен тип.

Руски граждани притежават около 500 000 имота в Източна България, съобщи в сряда генералният консул на Руската федерация във Варна Юрий Соловьов, цитиран от БТВ.

Неговият консулски окръг обхваща областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен, като в тях живеят повече от 6000 руснаци, а около 300 000 са тези, които посещават страната ни регулярно.